Kik vagyunk?

Célunk

Egyesületünk kortól, nemtől független baráti társaság, mely minden évben minimum 3 kerékpáros rendezvény szervezését tűzte ki célul (Picur Futam, Dáma futam, Lusta Futam, …).

Célunk sportolásra ösztönözni a lakosságot, ellátni a város kerékpáros közösségének (kb. 20.000 fő) érdekképviseletét, melynek keretén belül felhívjuk az illetékesek figyelmét az aktuális, kerékpárosokat érintő problémákra: parkolási hiányosságok, úthibák, kerékpárutak állapota, akadálymentesítés baleset veszélyes csomópontok, felfestések hiánya, stb. Versenysport iránt érdeklődőknek is lehetőséget, támogatást kínálunk.

Eredményeink

Az Önkormányzattal elért eddigi eredményeink közé tartozik: belvárosi akadálymentesítés, a kerékpár tárolók számának és minőségének javítása, a közeljövőben elkezdődő meglévő kerékpárutak felújítása és újak létrehozása. A Vörösmarty tér (KRESZ park) Sport park célú és KRESZ oktatásra alkalmas hamarosan kezdődő átalakítása. Segédkezünk a városi kerékpárút hálózat, a Cegléd – Csemő és a Cegléd – Nagykőrös kerékpárút megtervezésében és a kivitelezési munkák ellenőrzésében. Ceglédre sikerült csábítani az ország legjelentősebb kerékpár versenyét.

Emblémánk

ces-logoAlapja városunk címerállata az oroszlán, de az alapítók mindannyian az oroszlán jegyében születtek.

A hím és nőstény oroszlán a két nem összetartozását szimbolizálja az életben és kerékpár sportban is.

A hím oroszlán dinamikus megjelenése a kerékpáros hiányosságokhoz való hozzá állásunkat jelképezi, miszerint, ha változást szeretnének elérni a város kerékpáros közlekedésében, mind saját, mind gyermekeink, ismerőseink érdekében muszáj erőteljesebben hallatni a hangunkat és megmutatni mindenkinek, hogy a kerékpárosok milyen szinten vannak jelen a város mindennapi életében és a tömegsportban és milyen eredményeket érnek el a ceglédiek a versenysportban.

A ruházatunk színét a biztonság az egyedi feltűnő megjelenés és nem utolsó sorban KRESZ rendeletekből előírt láthatóság előírásokból kiindulva alakítottuk ki.

Kérünk mindenkit, rendezvényeinken való részvételükkel és lehetőségeikkel – anyagi 🙂 – támogassanak bennünket egy egészségesebb, környezet barátabb jövő, és egy kerékpárosok számára is élhetőbb város kialakítása érdekében.